Nowe trendy w żywieniu i suplementacji osób aktywnych

Start: 19 maja, 2019 10:00:00
Koniec: 19 maja, 2019 17:00:00
Adres: Gęsia 22A , Kraków Hotel Galaxy
Do wydarzenia pozostało tylko:

Opis szkolenia

Autorskie szkolenie, którego program przygotował dr Grzegorz Zydek - Specjalista dietetyk, ekspert ds. żywienia i suplementacji w sporcie, pracownik dydaktyczny Katowickiego AWF w Zakładzie Żywienia i Suplementacji.

 

W trakcie szkolenia dowiecie się jak na przestrzeni ostatnich lat ( w świetle badań naukowych oraz doświadczenia pracy z osobami aktywnymi fizycznie) zmieniły się trendy dotyczące suplementacji oraz zagadnień dietetyki sportowej. W jakie suplementy oraz rodzaje diety warto zainwestować jesli chcemy utrzymać dobrą formę oraz poprawiać swoje wyniki.

 

Prowadzący odniesie się do teorii dotyczących żywienia zgodnego z ludzkim genomem i wyjaśni czy Dieta Paleo jest odpowiednim wyborem dla sportowców. Dowiecie się czy terapie probiotyczne u osób aktywnych fizycznie mają sens oraz jak prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego wpływa na nasze osiągnięcia sportowe.

 

W planie szkolenia znajdują się również zagadnienia dotyczące składników odżywczych, suplementów, epigenetyki, nutrigenomiki oraz nutrigenetyki. Wszystko to przekazane w przystepny sposób. Konkretna, praktyczna wiedza wynikająca z wieloletniego doświadczenia oraz pracy badawczej!

 

Tylko teraz, na inaugurację szkolenia, promocyjna cena 249zł.

dr Grzegorz Zydek

dr Grzegorz Zydek

Specjalista dietetyk, ekspert ds. żywienia i suplementacji w sporcie. Od 8 lat pracownik dydaktyczny Akademii Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach. Obecnie adiunkt dydaktyczny w Zakładzie Żywienia i Suplementacji (koordynator studiów podyplomowych „Żywienie i suplementacja osób aktywnych fizycznie” jak również modułu Żywienia i suplementacji na Wydziale Wychowania Fizycznego) oraz dietetyk Klubu Sportowego Akademickiego Związku Sportowego Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach.

Prelegent konferencji Komisji Medycznej Polskiego Komitetu Olimpijskiego „Żywienie ludzi aktywnych 2013”. Był uczestnikiem wielu szkoleń z zakresu najnowszych trendów w żywieniu sportowców. Jest współautorem wielu publikacji z zakresu żywienia oraz treningu siłowego a także współautorem podręczników akademickich „Dieta i Suplementacja w Sporcie i Rekreacji” (2012); „Żywienie i Suplementacja w Sporcie, Rekreacji i Stanach Chorobowych” (2014) oraz „Nowe trendy w żywieniu i suplementacji osób aktywnych fizycznie" (2017). Przez 6 lat był zatrudniony jako dietetyk w drużynach piłkarskich polskiej ekstraklasy (Podbeskidzie Bielsko-Biała, Odra Wodzisław Śląski, Korona Kielce) w tym 4 lata jako członek sztabu szkoleniowego na stanowisku dietetyka w drużynie GKS Piast Gliwice z którą w sezonie 2011-2012 zdobył awans do ekstraklasy a w kolejnym sezonie 2012-2013 czwarte miejsce i udział w kwalifikacjach Ligi Europy UEFA.

Aktualnie od roku 2016 współpracuje z Gliwickim Klubem Sportowym Piast S.A. w zakresie żywienia i suplementacji pierwszego zespołu i drużyn młodzieżowych oraz Klubem Górnik Zabrze S.S.A. jako ekspert ds. suplementacji pierwszego zespołu. Od roku 2008 prowadzi praktykę w zakresie poradnictwa żywienia profesjonalnych sportowców oraz ludzi aktywnych fizycznie. W lipcu 2018 roku rozpoczął współpracę z Polskim Związkiem Biathlonu w zakresie edukacji żywieniowej kadr narodowych.

Nasza strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki Zamknij