Mądra Redukcja

Start: 01 marca, 2020 10:00:00
Koniec: 01 marca, 2020 17:00:00
Adres: ul. Gęsia 22A Kraków, Kraków Hotel Galaxy

Opis szkolenia

 

"Mądra redukcja" to nowość w naszej ofercie szkoleniowej.
Program kursu to efekt wielotygodniowej pracy 2
wykładowców – Pawła Głuchowskiego i Marka Fischera.


Dietetyka to jedna z najszybciej rozwijających się nauk,
dlatego prowadzący stale poszerzają swoją wiedzę i
konfrontują ją z wynikami najnowszych badań.


Naszym założeniem było stworzenie szkolenia, które
kompleksowo omawia temat skutecznej, zdrowej redukcji
pod względem dietetycznym, treningowym a także
klinicznym. W programie szkolenia znajdują się zagadnienia z
zakresu genetyki, żywienia, gospodarki hormonalnej
organizmu, suplementacji oraz fizjologii.


Wszystkie przedstawione informacje tworzą spójna całość,
która pozwoli kursantom spojrzeć na temat redukcji
kompleksowo. W programie ujęto same sprawdzone
informacje – chcemy przekazać Wam konkrety a nie
przypuszczenia, niepotwierdzone teorie czy powielać kolejne
mity.


Szkolenie przeznaczone jest zarówno dla osób
początkujących, które chciałyby dowiedzieć się w jaki sposób
mądrze przeprowadzić proces redukcji jak i dla zaawansowanych chcących uporządkować swoją wiedzę czy poszerzyć ją o nowinki z dziedziny dietetyki.

 

Sprawdź szczegółowy plan szkolenia w zakładce " Plan Szkolenia"

 

Dla każdego uczestnika certyfikat uczestnictwa 

Dzień 1. 01 marca, 2020, 10:00:00 - 17:00:00
    • Czy genetyka ma coś z tym wspólnego?
    • Odwieczna wojna - węglowodany czy tłuszcze? Czy któreś z
      tych makroelementów mają rzeczywisty wpływ na wzrost
      masy ciała?
  • 2. Hashimoto, Insulinooporność, Niedoczynność tarczycy – czy te choroby wpływają na zwiększoną masę ciała?
  • 3. Redukcja - Fakt i mity
  • 4. Jem mało a nie chudnę - jak to możliwe?
  • 5.Tkanka tłuszczowa – właściwy poziom, rola hormonalna w funkcjonowaniu ludzkiego organizmu.
  • 6. Mądra redukcja od A do Z – 80% sukcesu to 20% pracy.
  • 7. Suplementacja – czy istnieje magiczna pigułka pomocna w redukcji?
  • 8. Low carb, low fat – czy schemat żywieniowy może wpłynąć na lepsze efekty?
  • 9. Układ nerwowy – Kortyzol – wróg, czy przyjaciel?
    • jaka jest jego rola?
    • czy istnieje trening wspomagające odchudzanie?
    • czy trening „nakręca metabolizm”? Jak wygląda to w
      praktyce?
    • Schemat działania.
    • czy obiegowe opinie maja jakiś sens?
  • 12. Redukcja od strony klinicznej – Jak to zrobić, żeby niczego nie zepsuć. Badania przed i po redukcji
Marek Fischer

Marek Fischer

Absolwent Uniwersytety Pomorskiego w Szczecinie, wydziału Nauk o Zdrowiu – kierunek dietetyka. Pasjonat, który stale poszerza swoją wiedzę z zakresu żywienia oraz dietoterapii. Specjalizuje się w dietetyce klinicznej oraz zagadnieniach związanych z dietetyką sportową. Biorą udział w szkoleniach prowadzonych przez Marka macie pewność, że przekazywane informacje są aktualne, potwierdzone z wielu źródeł.

 

Dietetyka to jedna z najszybciej rozwijających się nauk także bardzo ważne jest ciągłe
doszkalanie się, poznawanie nowych punktów widzenia oraz opieranie przekazywanych wiadomości na najnowszych informacjach z branży.


Na co dzień Marek zajmuje się pomocą osobom walczącym z nadwagą, chorobami układu
pokarmowego, problemami hormonalnymi. Doradza również, w zakresie żywienia, kobietom w ciąży oraz po porodzie. Prowadzi zawodników wielu dyscyplin sportowych, którym pomaga w zakresie doboru odpowiednich planów żywieniowych oraz suplementacyjnych. Jego druga pasją jest przekazywanie wiedzy na licznych szkoleniach, które prowadzi. Marek to częsty prelegent konferencji oraz wydarzeń z zakresu żywienia, dietetyki, dietoterapii oraz suplementacji. Jest również autorem artykułów branżowych.


Na jego szkoleniach spodziewajcie się konkretnej, praktycznej wiedzy przekazanej w przystępny sposób. Programy szkoleń zbudowane są w taki sposób, aby maksymalnie omówić dany temat, a wszystkie wątpliwości uczestników zostały wyjaśnione w 100%.

Paweł Głuchowski

Paweł Głuchowski

Z Pawłem rozpoczynaliśmy swoją przygodę z organizacją szkoleń – to Paweł prowadził nasze pierwsze szkolenie „Dietetyka sportowa” w 2015r. Od tego czasu przeszedł bardzo długą drogę i stał się specjalista nie tylko od zagadnień z zakresu żywienia, ale przede wszystkim szeroko pojętego treningu: metodyki treningowej, planowania treningowego, periodyzacji treningowej.


Na co dzień Paweł zajmuje się pracą z ludźmi chcących poprawić swoją sylwetkę oraz ogólny stan zdrowia. Doradza osobom zmagającym się z chorobami układu hormonalnego, trawiennego oraz układu krążenia. Jego klientami są także osoby wracające do treningów po kontuzjach, osoby z dysfunkcjami układu ruchu, układu kostno-stawowego oraz mięśniowego.

Interesuje się również zagadnieniami związanymi z metabolizmem, gospodarką cukrową ludzkiego organizmu oraz problemami z układem nerwowym, anatomia, biomechaniką a także fizjologią. Paweł jest częstym prelegentem konferencji oraz wydarzeń związanych z dietetyką, treningiem, zdrowiem.


Na szkoleniach prowadzonych przez Pawła spodziewajcie się ogromnej dawki wiedzy opartej na najnowszych badaniach naukowych, publikacjach branżowych krajowych oraz zagranicznych. Jego wykłady prowadzone są w bardzo przystępny sposób, nierzadko okraszony sporą dawką humoru.

Nasza strona używa cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki Zamknij